Διαβάστε αυτήν την εισαγωγή στα ελληνικά

Καλωσήρθατε στην  κινητή «εργαλειοθήκη» (Mobile Toolkit) του προγράμματος ADD@ME για τους νέους με οπτική αναπηρία.

 
Χαιρόμαστε που επισκεφθήκατε αυτή τη σελίδα!
 

Η κινητή «εργαλειοθήκη» (Mobile Toolkit) του προγράμματος Add@me για τους νέους με οπτική αναπηρία είναι ένα από τα σημαντικά παραδοτέα του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από από το Erasmus+ στον άξονα KA2 Στρατηγικές σύμπραξης για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα νεότητας. Είναι ένα εργαλείο που παρέχει ένα σύνολο πρακτικών και καινοτόμών μεθόδων ή δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης που θα χρησιμοποιηθούν από τους νέους με οπτική αναπηρία ως πρεσβευτές της διαφορετικότητας και της μη διάκρισης για να οδηγήσουν σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σχετικά με την οπτική αναπηρία στις τοπικές τους κοινότητες.

Η κινητή «εργαλειοθήκη» (ADD@ME Mobile Toolkit) περιέχει έναν αριθμό μεθόδων ή δραστηριοτήτων μη τυπικής μάθησης, σχεδιασμένες βάσει των ζητημάτων προσβασιμότητας αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τον παράγοντα της χρηστικότητας προκειμένου να χρησιμοποιούνται από άτομα με οπτική αναπηρία. Είναι διαθέσιμη σε επτά γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ιταλικά, Πολωνικά και Ρουμάνικα.

Η κινητή «εργαλειοθήκη» απευθύνεται κυρίως σε διαμεσολαβητές, εργαζόμενους για νέους ή άτομα που επιθυμούν να δημιουργήσουν εργαστήρια σχετικά με την οπτική αναπηρία για τις κοινότητές τους. Η πλειονότητα των μεθόδων που συγκεντρώνονται στην «εργαλειοθήκη» επιτρέπουν στους διαμεσολαβητές με οπτική αναπηρία να εργάζονται ανεξάρτητα. Ωστόσο, ορισμένες μέθοδοι θα ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ του διαμεσολαβητή με οπτική αναπηρία και του βοηθού του/της που βλέπει.

Οι μέθοδοι που εμφανίζονται εδώ είναι ποικίλες (δραστηριότητες γνωριμίας, ενεργοποιητές, συγκρότηση ομάδας, κα.) και επεξηγούνται σε μια εύκολα κατανοητή και εφαρμόσιμη μορφή. Κάθε συντονιστής μπορεί να δημιουργήσει ένα πλήρες Εργαστήριο Ευαισθητοποίησης με τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω. 

Προτού σχεδιάσετε το δικό σας εργαστήριο ευαισθητοποίησης, σας προτείνουμε να ελέγξετε επίσης το "Πώς να προετοιμάσετε και να δημιουργήσετε ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης;" , ακούστε το podcast με το ίδιο όνομα ή συμβουλευτείτε το Εγχειρίδιο μας. 

Σας ευχόμαστε επιτυχημένα εργαστήρια ευαισθητοποίησης χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παρακάτω!!

Μην ξεχάσετε να μας στείλετε ανατροφοδότηση μέσω της σελίδας μας στο Facebook: https://www.facebook.com/ADDatME

Σας ευχαριστούμε!

Σημείωση: Είναι σημαντικό να τονιστεί στους συμμετέχοντες με όραση ότι αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο με οπτική αναπηρία ζει την καθημερινή του ζωή. Επίσης, αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι αυτό που βιώνει κάποιος με όραση σε μια δραστηριότητα είναι κάτι με το οποίο ένα άτομο με οπτική αναπηρία έχει συνηθίσει να ζει από τη γέννησή του ή για πολλά χρόνια και ότι δεν είναι τόσο σκληρό ή αποθαρρυντικό όσο φαίνεται σε μια δραστηριότητα που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Last modified: Wednesday, 29 June 2022, 7:33 AM