Citiți această introducere în limba română

Bine ați venit la ADD@ME Setul de instrumente mobile pentru tineri cu deficiențe de vedere!


Ne bucurăm că ați ajuns pe această pagină!


Setul de instrumente mobile Add@Me pentru tinerii cu deficiențe de vedere este unul dintre produsele de bază ale proiectului ADD@ME, finanțat în cadrul programului Erasmus+ KA2 Parteneriat strategic în domeniul tineretului. Este un instrument care oferă un set practic și inovator de metode și activități de învățare non-formală care pot fi utilizate de către tinerii cu deficiențe de vedere în calitate de ambasadori ai diversității și non-discriminării pentru a coordona activități de conștientizare privind deficiențele de vedere în comunitățile lor locale.

Setul de instrumente mobile ADD@ME conține o serie de metode și activități de învățare non-formală, concepute cu respectarea caracteristicilor de accesibilitate și utilizare, pentru a fi utilizate de către persoanele cu deficiențe de vedere. Setul este disponibil în 7 limbi: engleză, spaniolă, franceză, greacă, italiană, poloneză și română.

Setul de instrumente se adresează în principal facilitatorilor cu deficiențe de vedere, lucrătorilor de tineret sau persoanelor care doresc să creeze ateliere de lucru privind deficiența vizuală în comunitățile lor. Majoritatea metodelor reunite pe această platformă permit facilitatorilor cu deficiențe de vedere să lucreze în mod independent. Totuși, unele metode vor încuraja colaborarea dintre facilitatorul cu deficiențe de vedere și asistentul său văzător.

Metodele prezentate aici sunt diverse (activități de cunoaștere, energizante și team-building etc.) și sunt explicate într-un format ușor de înțeles și de aplicat. Fiecare facilitator poate concepe un atelier de conștientizare complet cu ajutorul metodelor enumerate mai jos. 

Înainte de a vă pregăti propriul atelier de conștientizare, vă sugerăm să consultați și pagina noastră "Cum să pregătiți și să creați un atelier de conștientizare?", să ascultați podcastul cu același nume sau să consultați Manualul nostru. 

Vă dorim ateliere de conștientizare excelente cu ajutorul metodelor enumerate mai jos!

Vă rugăm să nu uitați să ne spuneți cum a decurs atelierul, folosind pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/ADDatME

Vă mulțumim!

Notă: Este important să subliniem participanților cu deficiențe de vedere faptul că aceste activități reprezintă doar o parte a experienței  este posibil să nu reflecte pe deplin modul în care o persoană cu deficiențe de vedere își trăiește viața de zi cu zi. De asemenea, ar mai fi de menționat că ceea ce experimentează este ceva cu care o persoană cu deficiențe de vedere a fost obișnuită să trăiască încă de la naștere sau de mulți ani și că nu este atât de greu sau descurajator pe cât pare într-o activitate care durează doar câteva minute.
Last modified: Wednesday, 29 June 2022, 7:31 AM