Add@Me Learning Methods (RO)



        
 
Titlu:
Rezumat:
Obiective:
Etichete:

List of Learning Methods matching with your search


Titlu: Adevăruri și minciuni
Rezumat: Concentrează-te pe grupurile noi care tocmai s-au întâlnit. Facilitatorul va aduna toți participanții și le va cere să formeze un cerc. Fiecare participant va trebui să se gândească la 3 adevăruri și 1 minciună despre el însuși. Facilitatorul va da pur și simplu cuvântul fiecărui participant pentru a spune aceste 4 lucruri despre ei înșiși și va avea o dezbatere pentru a descoperi minciuna.
Etichete:


Titlu: Ai prefera să...?
Rezumat: Toți participanții formează un cerc și fiecare adresează persoanei de lângă el o întrebare care începe cu expresia "Ai prefera să...?". Exemplu: „Ai prefera să nu mai folosești niciodată aplicațiile de socializare sau să nu vă mai uitați niciodată la un film sau la o emisiune TV?”
Etichete:


Titlu: Alergând în întuneric
Rezumat: Această activitate le permite participanților să își sporească încrederea în sine și în ceilalți, în timp ce se mișcă în spațiul din jurul lor fără a avea simțul vederii. În plus, le permite acestora să experimenteze întunericul într-o activitate sportivă.
Etichete:


Titlu: Animalele
Rezumat:

Fiecare persoană extrage o hârtiuță cu numele unui animal - se leagă la ochi cu măștile, se mișcă în liniște, scoțând sunetul animalului respectiv și formează perechi (sau grupuri de trei, patru, cinci....). Își dau jos măștile de la ochi când au găsit persoana/persoanele cu care trebuie să facă un grup.

Etichete:


Titlu: Ascultați și construiți
Rezumat: Participanții sunt împărțiți în grupuri de 5 persoane. Unul dintre ei este legat la ochi și trebuie să folosească elementele pentru a construi ceva, conform instrucțiunilor partenerilor săi.
Etichete:


Titlu: Autobiografie cu o scrisoare...
Rezumat:

Participanții sunt legați la ochi. Aceștia sunt așezați în cerc. Fiecare dintre ei trebuie să își pregătească autobiografia folosind cât mai frecvent cuvinte care încep cu prima literă a prenumelui lor. Această autobiografie nu trebuie să fie reală. Poate fi, de exemplu: Mă numesc Kate. Vin din Kenya, locuiesc în Kârgâzstan, îmi place ketchupul.....

Etichete:


Titlu: Bețișor de heliu
Rezumat:

Rugați participanții să se așeze în două rânduri, unul în fața celuilalt. Prezentați bățul numindu-l " bețișor de heliu". Cereți fiecărui participant să țină degetul arătător al mâinii drepte întins până la înălțimea pieptului. Facilitatorul vi plasează "bățul de heliu" deasupra degetelor întinse. Participanții sunt apoi rugați să execute următoarea provocare - să coboare bățul până la sol, menținând în același timp toate degetele fiecăruia atingând bățul. În cazul în care degetele cuiva pierd contactul cu bățul, atunci activitatea începe din nou. (La început, bățul va părea că se ridică, acesta este motivul pentru care activitatea se numește Helium Stick - acest lucru se datorează pur și simplu presiunii în sus a degetelor tuturor, ceea ce face ca bățul să urce în loc să coboare). În cazul în care facilitatorul are deficiențe de vedere, este recomandabilă prezența în sală a unui însoțitor cu vedere, care să ofere sprijin atunci când este necesar.

Etichete:


Titlu: Câinele ghid
Rezumat: Această sesiune de informare oferă participanților informații generale despre câinii-ghid.
Etichete:


Titlu: Camera schimbată
Rezumat:

Acest exercițiu este de obicei organizat ca prima activitate de team building a grupului (după ce aceștia se cunosc, devin mai conștienți de program și își împărtășesc motivația, contribuția și așteptările).


Participanții își vor lua pauza în afara sălii de formare. În acest timp, facilitatorul schimbă ordinea obiectelor din sala de lucru. Schimbările trebuie să fie vizuale (mesele, scaunele, lucrurile personale mici, cum ar fi poșete, caiete, pixuri, ochelari etc.). 


Facilitatorul îi invită pe participanți să aleagă 2 sau 3 persoane care să vină în cameră și să privească noul decor. Grupul are la dispoziție 30 de secunde pentru a memora unde se află toate obiectele. Aceștia se întorc în grup și fac un plan privind modul în care vor așeza totul la locul unde era înainte. Au la dispoziție doar 10 minute pentru a face planul. 


După ce planul este stabilit, toți se întorc în cameră și aranjează lucrurile așa cum erau inițial. În cazul în care facilitatorul este o persoană care se confruntă cu deficiențe de vedere, este posibil să aibă nevoie de ajutorul unei persoane de sprijin sau de însoțire (poate fi și unul dintre participanți), pentru a-l ajuta să aranjeze camera și să schimbe locul lucrurilor.

Etichete:


Titlu: Câmpul minat
Rezumat:

Poate fi realizată în interior sau în aer liber, într-un spațiu destul de mare. Un grup de până la zece persoane (număr par de participanți).


Facilitatorul împrăștie sporadic în jurul zonei diverse obiecte (sticle, mingi, cutii, conuri). Cereți participanților să se așeze în grupuri de câte doi. Rugați o persoană din fiecare grup să își pună o mască de ochi. Persoana care nu este legată la ochi stă la distanță și îi dă instrucțiuni clare partenerului său despre cum să ajungă dintr-o parte în alta a zonei fără să calce pe obiecte. Persoana cu ochii închiși nu poate vorbi deloc.


Jocul poate deveni mai provocator prin indicarea unor trasee specifice mai complicate de urmat.

Etichete: