Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Adevăruri și minciuni
Rezumat: Concentrează-te pe grupurile noi care tocmai s-au întâlnit. Facilitatorul va aduna toți participanții și le va cere să formeze un cerc. Fiecare participant va trebui să se gândească la 3 adevăruri și 1 minciună despre el însuși. Facilitatorul va da pur și simplu cuvântul fiecărui participant pentru a spune aceste 4 lucruri despre ei înșiși și va avea o dezbatere pentru a descoperi minciuna.
Obiective: Spargeți gheața cu grupul. Creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor cu vedere.
Materiale/Echipamente necesare: Măști de ochi
Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 15 minute
Instrucțiuni pas cu pas: Facilitatorul va oferi persoanelor cu vedere sau cu deficiențe de vedere o mască pentru ochi. El/ea îi va instrui pe toți cei din grup să formeze un cerc. Va fi prezentă o persoană cu vedere care să ajute dacă este necesar. Fiecare participant va trebui să gândească 3 adevăruri și 1 minciună despre el însuși. Facilitatorul va da cuvântul fiecărui participant pentru a spune aceste 4 lucruri despre sine și se va deschide o discuție pentru a descoperi minciuna.
Întrebări de reflecție și evaluare: Cum v-ați simțit? Ce dificultăți ați întâmpinat? Comunicarea non-verbală a colegilor v-ar fi ajutat să descoperiți minciuna?
Factori de risc posibili: Îndepărtați toate obstacolele din spațiul folosit.
Variante: N/A
Etichete: