Add@Me Learning Methods (EL)


Τίτλος: Ένα μήνυμα στον κώδικα Μπράιγ
Περίληψη: Αυτή η δραστηριότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τον κώδικα Μπράιγ διασκεδάζοντας. Θα λάβουν κάποιες πληροφορίες για το πώς να γράφουν και να διαβάζουν χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μπράιγ και θα μπορούν να τον δοκιμάσουν.
Στόχοι: Να μάθουν οι συμμετέχοντες πώς να γράφουν/ διαβάζουν χρησιμοποιώντας τον κώδικα Μπράιγ
Απαραίτητα υλικά /απαιτούμενος εξοπλισμός: Ορισμένα αλφάβητα Μπράιγ γραμμένα τόσο στον κώδικα Μπράιγ καθώς και σε κανονική εκτύπωση. Φύλλα χαρτιού, μηχανές Μπράιγ για όλους τους συμμετέχοντες
Μέγεθος ομάδας: Οποιοδήποτε μέγεθος
Διάρκεια: 30 λεπτά
Οδηγίες βήμα -βήμα: Αρχικά, ο συντονιστής με οπτική αναπηρία εξηγεί τον κώδικα Μπράιγ: πώς να τον γράψετε και να τον διαβάσετε. Υπάρχουν αρκετές οδηγίες στο Διαδίκτυο, ώστε ο συντονιστής να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ως υποστηρικτικό υλικό. Πρέπει επίσης να τυπώσει μερικά αλφάβητα του κώδικα Μπράιγ. Στη συνέχεια, ο συντονιστής μοιράζει τα τις μηχανές Μπράιγ μεταξύ των συμμετεχόντων. Μπορούν να διασκεδάσουν γράφοντας μηνύματα ο ένας στον άλλο και διαβάζοντάς τα. Ο συντονιστής μπορεί να πάει κοντά τους για να τους υποστηρίξει. Η δραστηριότητα τελειώνει με μια ανατροφοδότηση που πραγματοποιεί ο συντονιστής χρησιμοποιώντας ορισμένες ερωτήσεις για προβληματισμό, όπως αυτές της ενότητας «Ερωτήσεις προβληματισμού / αξιολόγησης».
Ερωτήσεις ανατροφοδότησης: Για να ολοκληρώσετε τη δραστηριότητα, ο συντονιστής ζητά από τους συμμετέχοντες να μοιραστούν τις εντυπώσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σχετικά με τον κώδικα Μπράιγ. Μερικές ερωτήσεις μπορεί να είναι: Ποια πρόκληση αντιμετωπίσατε; Τι έμαθες/ανακάλυψες; Έμαθες πώς να γράφεις το όνομά σου σε Μπράιγ;
Πιθανοί παράγοντες κινδύνου: N/A
Παραλλαγές: Είναι πολύ κατάλληλο για νέους (ιδιαίτερα παιδιά) που διασκεδάζουν γράφοντας μηνύματα στον κώδικα Μπράιγ ο ένας στον άλλο. Όταν εργάζεστε με ενήλικες, ο διαμεσολαβητής μπορεί να αυξήσει τη δυσκολία: ο διαμεσολαβητής έχει ένα βιβλίο στον κώδικα Μπράιγ (με χωριστές γραμμές) και οι συμμετέχοντες μπορούν να προσπαθήσουν να διαβάσουν μερικά γράμματα/γραμμές.
Ετικέτες: