Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Un mesaj în Braille
Rezumat: Această activitate le permite participanților să se familiarizeze cu codul Braille prin intermediul unei activități distractive. Vor primi informații despre cum se scrie și se citește în Braille și vor putea să încerce să scrie și să citească.
Obiective: Învățați cum să scrieți / citiți folosind codul Braille.
Materiale/Echipamente necesare: Câteva alfabete Braille scrise atât în Braille, cât și în caractere normale pentru a fi distribuite; Foi de hârtie, Braillere pentru toți participanții.
Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 30 minute
Instrucțiuni pas cu pas: La început, facilitatorul cu deficiențe de vedere explică codul Braille: cum se scrie și cum se citește. Există mai multe instrucțiuni pe internet, astfel că facilitatorul le poate folosi ca material de sprijin. Facilitatorul trebuie, de asemenea, să tipărească câteva alfabete Braille și să distribuie braillerele participanților. Aceștia se pot distra scriindu-și mesaje unii altora și citindu-le. Facilitatorul cu deficiențe de vedere poate merge în jurul lor pentru a-i sprijini. Activitatea se încheie cu un debriefing ținut de facilitator folosind câteva întrebări de reflecție, de exemplu cele din secțiunea "Întrebări de reflecție / evaluare".
Întrebări de reflecție și evaluare: Pentru a încheia activitatea, facilitatorul le cere participanților să își împărtășească impresiile, gândurile și sentimentele despre codul Braille. Unele întrebări ar putea fi: „Ce vi s-a părut dificil?”, „Ce ați învățat/descoperit?”, „Ați învățat cum să vă scrieți numele în Braille?”.
Factori de risc posibili: N/A
Variante: Este foarte potrivit pentru tinerii (în special pentru copii), care se distrează scriindu-și reciproc mesaje în Braille. Atunci când se lucrează cu adulți, facilitatorul cu deficiențe de vedere poate crește dificultatea: facilitatorul are o carte Braille (cu rânduri separate), iar participanții pot încerca să citească unele litere/rânduri.    
Etichete: