Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Plute
Rezumat:

În interiorul unei încăperi mari, creați trei sau patru zone acoperite cu ziare (aproximativ 2 x 3 metri pătrați). Împărțiți grupul în trei sau patru grupuri mai mici, atâtea câte "plute" există. Folosiți o narațiune amuzantă și fascinantă pentru a face grupurile să se deplaseze în jurul camerei (mergând într-un deșert, mai întâi pe o stradă asfaltată, apoi pe un drum de pământ, pe un drum de piatră, evitând un șarpe, sărind peste un pârâu, încercând să se întindă pentru a obține niște fructe din copaci etc.). La un moment dat, echipa ajunge pe malul unui râu și decide să facă o baie. Participanții se lasă purtați de val în timp ce înoată și se trezesc departe de mal).


Facilitatorul cu deficiențe de vedere prezintă apoi "plutele" și le cere grupurilor să sară pe ele pentru a se salva de posibilele pericole ale râului. Continuați narațiunea, mai întâi punând participanții să vâslească în plute, apoi apare un crocodil care începe să se învârtă în jurul plutei mușcând câte o bucată din fiecare plută. Participanții ar trebui să reușească să găsească modalități de a rămâne pe plute pe măsură ce acestea devin din ce în ce mai mici. La un moment dat, una dintre plute este distrusă, iar membrii echipei trebuie să înoate și să se urce pe una dintre plutele rămase. După încheierea activității, acordați timp pentru o ședință de evaluare, discutând despre modul în care au colaborat, cum au gestionat și cum au făcut față fiecărei noi crize.


Un facilitator cu deficiențe de vedere ar trebui să fie asistat de o persoană cu vedere. Povestea pentru întregul exercițiu ar trebui să fie creată în prealabil de către facilitator și poate fi orice fel de poveste care îi face pe participanți să sară pe "plute".

Obiective:

Învață cooperarea și încrederea, strategia, rezolvarea problemelor.

Materiale/Echipamente necesare:

Ziare.

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți, împărțit în grupuri mici de 3 persoane
Durată: 40 de minute
Instrucțiuni pas cu pas:

N/A

Întrebări de reflecție și evaluare:

Exercițiul poate fi finalizat de către facilitator cu o discuție despre modul în care au lucrat în echipă și cum au decis strategia. De asemenea, aceștia pot fi întrebați cum cred că a decurs sarcina și dacă au învățat ceva. După ce participanții au rostit rezultatele învățării, facilitatorul ar trebui să întrebe grupul cum poate fi transferată experiența de învățare în viața reală.

Factori de risc posibili:

Participanții trebuie să fie atenți la siguranța lor pentru a nu aluneca pe ziare și a nu se răni.

Variante:

N/A

Etichete: