Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Povestea pantofului meu
Rezumat:

Acest exercițiu este o modalitate prin care grupul poate ajunge să se cunoască la un alt nivel. Acest lucru este perfect pentru a-i pune pe toți participanții la același nivel, indiferent de trecutul și experiența lor, pentru că, la sfârșitul zilei, toți poartă pantofi.


Participanții sunt împărțiți în grupuri de câte 2, iar facilitatorul le poate da libertatea de a-și alege singuri perechea și poate sugera să se împerecheze cu cineva cu care nu au vorbit prea mult în timpul exercițiilor anterioare sau pe care nu îl cunosc bine. Perechile vorbesc între ele și împărtășesc cu partenerul lor povestea despre pantofii lor. Ei pot împărtăși totul, de exemplu: de unde și când au cumpărat pantofii și unde, unde i-au dus pantofii până acum, ce înseamnă pantofii pentru ei, o poveste interesantă care s-a întâmplat în timp ce purtau pantofii. Au la dispoziție 10 minute pentru a discuta și trebuie să împartă timpul astfel încât ambii parteneri să poată împărtăși ceva. După trecerea celor 10 minute, participanții se vor reuni cu grupul de lângă ei. Grupurile de 4 participanți își vor împărtăși pe scurt poveștile. Dar în acest nou grup de 4, fiecare împărtășește povestea pantofilor partenerilor săi. Ei au la dispoziție 10 minute și pentru această parte. O mică discuție încheie jocul.

Obiective:

Grupul se simte confortabil unul cu celălalt.

Materiale/Echipamente necesare:

Nu sunt necesare materiale pentru acest exercițiu. În cazul în care participanții doresc să ia notițe în timpul discuțiilor cu perechile lor, pot folosi un pix și hârtie care pot fi disponibile în sală.

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 30 de minute
Instrucțiuni pas cu pas:

Etapele și regulile exercițiului sunt explicate în secțiunea de rezumat.

Întrebări de reflecție și evaluare:

La finalul exercițiului, facilitatorul poate iniția o discuție întrebând participanții cât de ușor sau dificil a fost să împărtășească soarta pantofului lor? Și de ce au devenit conștienți în timpul și după acest exercițiu?

Factori de risc posibili:

N/A

Variante:

Se recomandă ca exercițiul să fie organizat cu participanți cu vârsta de peste 12 ani.

Etichete: