Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Traseul firimiturilor de pâine ( Le Fil d ’Arianne )
Rezumat:

Participanții văzători sunt legați la ochi. Pregătirea decorului este foarte importantă. Puteți folosi o frânghie lungă pe care o puteți lega de scaune sau de diverse obiecte de-a lungul unei încăperi în care participanții pot merge ținând frânghia în mână (de exemplu, puteți construi decorul de-a lungul unei balustrade).  Dacă aveți posibilitatea să organizați afară, puteți lega frânghia în jurul copacilor sau în funcție de obiectele de afară. Facilitatorul instruiește prima persoană să urmeze drumul fără a lăsa frânghia din mână.

Este o activitate individuală, iar facilitatorul și/sau co-facilitatorul pot merge alături de participant pentru ca acesta să se simtă mai în largul său. Fiecare participant face drumul individual. Itinerariul nu trebuie să dureze mai mult de 5-10 minute. Participantul trebuie să fie legat la ochi înainte de a intra în camera/zona în care se desfășoară activitatea.


Obiective:

Experimentarea unei activități cu ajutorul celorlate simțuri.

Materiale/Echipamente necesare:

Mască de ochi, o frânghie lungă de 10-20 m, diferite obiecte (de exemplu o carte, un scaun, o lampă, un fotoliu etc.) în jurul cărora se poate lega frânghia.

Dimensiunea grupului: O persoană pe rând
Durată: 5-10 minute / participant
Instrucțiuni pas cu pas:

La fel ca în rezumat.

Întrebări de reflecție și evaluare:

După fiecare activitate, facilitatorul cu deficiențe de vedere reunește grupul și pune întrebări de genul: "Cum v-ați simțit pe parcursul acestei activități?", „Ce ați învățat din această activitate?”, iar ulterior răspunde și interacționează cu grupul explicând și clarificându-le întrebările.

Factori de risc posibili:

Participanții se pot simți neliniștiți în timp ce se deplasează, motiv pentru care facilitatorul cu deficiențe de vedere/co-facilitatorul ar trebui să însoțească participantul și să se asigure că acesta are suficientă asistență "vocală".

Variante:

N/A

Etichete: