Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Vizionarea filmului "Do this don't do that"
Rezumat: Această sesiune de informare le oferă participanților primele informații de care au nevoie pentru a ajuta/sprijini o persoană cu deficiențe de vedere, în special dacă este nevăzătoare.
Obiective: Oferiți participanților informații de bază despre cum să interacționeze, să ghideze și să ajute o persoană nevăzătoare (de exemplu, dacă o întâlniți pe stradă).
Materiale/Echipamente necesare:

Un PC cu conexiune la internet și un proiector conectat la computer. Un film de scurt metraj în limba dvs. care să explice cum să sprijiniți o persoană nevăzătoare în mod corespunzător.


Câteva idei:

- Interacțiunea cu persoanele nevăzătoare . Vă rugăm să consultați videoclipurile:

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 20 de minute
Instrucțiuni pas cu pas: Facilitatorul prezintă un scurt film/film pe această temă. Vă rugăm să vă adresați organizației dumneavoastră pentru a verifica dacă există un film de scurt metraj în limba dumneavoastră pentru a explica cum să interacționați, să ghidați și să sprijiniți în general o persoană nevăzătoare. Proiecția se încheie cu un debriefing ținut de facilitator folosind câteva întrebări de reflecție, de exemplu cele din secțiunea "Întrebări de reflecție / evaluare".
Întrebări de reflecție și evaluare: Pentru a încheia activitatea, facilitatorul le cere participanților să își împărtășească impresiile, gândurile și sentimentele cu privire la filmul pe care tocmai l-au văzut și poate conduce o discuție despre lucrurile învățate din film: Ce ați învățat? V-ați așteptat ca...? V-ați imaginat că...? Ce credeți despre...?
Factori de risc posibili: N/A
Variante: În funcție de vârsta medie a grupului dumneavoastră, ar trebui să găsiți filmul cel mai potrivit. Poate fi un desen animat amuzant pentru copii, în timp ce pentru adulți poate fi mai serios. Vă rugăm să contactați o asociație pentru persoanele cu deficiențe de vedere din țara dumneavoastră, dacă doriți să obțineți informații cu privire la filmele existente pe această temă în limba dumneavoastră.
Etichete: