Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Speed date (Întâlnire pe viteză)
Rezumat:

Participanții sunt legați la ochi. Aceștia se așează în două cercuri cu același număr de participanți, iar cercurile sunt unul în altul, adică un cerc de exterior și unul în interior, în așa fel încât participanții stau față în față. Ei se salută reciproc. Apoi, fac ceea ce le spune facilitatorul să facă.


Poate fi, de exemplu, să vă strângă mâna, să spună ce ați mâncat la micul dejun, să spună un compliment, obiectul preferat, animalul preferat sau mai complex: "Prima mea impresie, când v-am văzut......", "De la acest grup mă aștept...", "Ce aș face dacă aș fi câștigat un miliard de euro...", "Cel mai mare succes al meu ...." "Talentul meu ascuns este ...." După fiecare sarcină, persoanele dintr-un cerc își schimbă locul - se mută într-un loc din dreapta sau din stânga lor.


În cazul în care facilitatorul nevăzător nu este însoțit de un asistent văzător, acesta ar trebui să le ceară participanților să fie asistenții săi, pe rând (unul după altul), deoarece ar putea fi nevoie de ajutorul persoanei văzătoare, în timp ce participanții își vor schimba locurile (ar putea avea nevoie de ajutor).

Obiective: să spargem gheața, să ne cunoaștem mai bine
Materiale/Echipamente necesare: Scaune într-un spațiu adecvat (în interior sau în aer liber); măști de ochi pentru participanți
Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți (4 minim)
Durată: 25 de minute
Instrucțiuni pas cu pas: Etapele și regulile sunt explicate în rezumat.
Întrebări de reflecție și evaluare: După joc, participanții își împărtășesc reflecțiile și sentimentele: cum a fost să ia parte la acest exercițiu fără să se vadă unul pe celălalt? A fost percepția lor, în opinia lor, diferită față de cea pe care ar fi avut-o dacă nu ar fi fost legați la ochi? Ce a fost util? Cum a fost cu privire la confortul / bunăstarea lor? Ce le-a plăcut cel mai mult? Ce le-a displăcut cel mai mult? Etc
Factori de risc posibili: Unii participanți se pot simți foarte inconfortabil din diferite motive - refuzul lor de a le folosi ar trebui să fie acceptat.
Variante:

N/A

Etichete: