Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Marea Pardubicka
Rezumat:

Participanții sunt așezați pe podea sau pe scaune, în cerc. Prima rundă se joacă având ochii legați, iar a doua fără. Există multe opțiuni de gesturi și sunete care pot fi folosite în acest joc. Facilitatorul poate alege unele dintre ele, de exemplu, doar două sau trei, sau toate, în funcție de timpul disponibil, de nevoile și preferințele grupului sau poate inventa altele noi, în funcție de situația actuală a grupului. În timp ce participanții au ochii legați la ochi, facilitatorul trebuie să explice în detaliu gesturile și să arate cu precizie sunetele care trebuie emise.


La punctul de plecare, facilitatorul informează că acum vom lua parte la cursa de cai, (faimoasa cursă de cai din Republica Cehă). Ne luăm rămas bun de la cei dragi, ne urcăm pe cal (există posibilitatea de a sta pe scaune) și pornim.


Reguli de bază: Caii se pornesc încet (chiar bătăi ritmice ale mâinilor pe genunchi). Deja se pornesc în galop (accelerarea ritmului), se grăbesc pe trotuar (lovindu-și pieptul cu pumnii), sar peste un obstacol cu apă (2 bătăi pe genunchi), iar acum trebuie să sară peste gard (sar cu un strigăt de hop!). Atenție, se apropie un viraj brusc la dreapta (înclinându-se la dreapta) și la stânga (înclinându-se la stânga), etc. Întinderea finală, final stretch............, goal!!!!!!!!! Arătând o mare bucurie - am câștigat cursa!


Cursa este însoțită de diverse gesturi și zgomote - opțiuni la alegere:


- conducem încet (ne lovim genunchii cu mâinile);


- mergem repede (ne lovim repede genunchii);


- trecem podul (pumnii strânși se bat pe pieptul celuilalt);


- trecem prin tufișuri (aruncăm mâna dreaptă cu strigătul "shu");


 - trecem pe lângă tribunele feminine (scâncete);


- trecem pe lângă tribunele bărbaților (aplauze: Ooooh!);


- trecem pe lângă vedetele de cinema (oh la la!);


- trecem pe lângă călugărițe (exclamare: Amin!);


- trecem pe lângă nativii americani (exclamație și, opțional, scoatem o săgeată din spate și gesticulați o lovitură de arc)


- trecem pe lângă standul cu copii (exclamație: Vrem un baton de ciocolată!);


- urzici (se aude: "Au, au!")


- o muscă (sunete de "bzzzz" și încercăm să o prindem în mână sau să o alungăm), etc.

Obiective: grupul se simte energizat și pregătit să lucreze; grupul se simte relaxat
Materiale/Echipamente necesare: Măști de ochi
Dimensiunea grupului: Cel puțin 3 participanți
Durată: 10-15 minute
Instrucțiuni pas cu pas: Etapele și regulile sunt explicate în rezumat.
Întrebări de reflecție și evaluare:

Întrucât participanții au jucat o tură legați la ochi și o tură fără măști, reflecția se concentrează asupra percepției lor a acestei activități, fără vedere sau cu vedere. Care au fost sentimentele lor în timpul exercițiului, în timpul primei și în timpul celei de-a doua ture? Când s-au simțit mai confortabil și de ce? Le-a plăcut această activitate în general? A avut vreo infuență asupra stării lor de bine? Ce a fost cel mai dificil pentru ei? Ce le-a plăcut cel mai mult?

Factori de risc posibili: Unii participanți se pot simți foarte inconfortabil cu măști de ochi din diferite motive - refuzul lor de a le folosi ar trebui să fie acceptat.
Variante:

N/A

Etichete: