Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Camera schimbată
Rezumat:

Acest exercițiu este de obicei organizat ca prima activitate de team building a grupului (după ce aceștia se cunosc, devin mai conștienți de program și își împărtășesc motivația, contribuția și așteptările).


Participanții își vor lua pauza în afara sălii de formare. În acest timp, facilitatorul schimbă ordinea obiectelor din sala de lucru. Schimbările trebuie să fie vizuale (mesele, scaunele, lucrurile personale mici, cum ar fi poșete, caiete, pixuri, ochelari etc.). 


Facilitatorul îi invită pe participanți să aleagă 2 sau 3 persoane care să vină în cameră și să privească noul decor. Grupul are la dispoziție 30 de secunde pentru a memora unde se află toate obiectele. Aceștia se întorc în grup și fac un plan privind modul în care vor așeza totul la locul unde era înainte. Au la dispoziție doar 10 minute pentru a face planul. 


După ce planul este stabilit, toți se întorc în cameră și aranjează lucrurile așa cum erau inițial. În cazul în care facilitatorul este o persoană care se confruntă cu deficiențe de vedere, este posibil să aibă nevoie de ajutorul unei persoane de sprijin sau de însoțire (poate fi și unul dintre participanți), pentru a-l ajuta să aranjeze camera și să schimbe locul lucrurilor.

Obiective:

Grupul începe să comunice mai bine, să se cunoască și să lucreze ca un grup.

Materiale/Echipamente necesare:

Măști de ochi pentru participanții care pot vedea și toate materialele care se găsesc în mod regulat în cameră. Camera trebuie fotografiată la început, când se face noua amenajare și la sfârșit, când participanții vor crede că au aranjat camera așa cum arăta.

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți, dar cel puțin 3 participanți trebuie să nu aibă deficiențe de vedere.
Durată: O oră și 30 de minute
Instrucțiuni pas cu pas:

N/A

Întrebări de reflecție și evaluare:

N/A

Factori de risc posibili:

N/A

Variante:

N/A

Etichete: