Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Ușa de sticlă verde
Rezumat:

Facilitatorul le spune participanților că vor merge la un picnic și că, pentru a ajunge la picnic, trebuie să treacă prin ușa de sticlă verde. Pentru a trece prin ușa de sticlă verde, fiecare participant trebuie să aducă ceva la picnic. Ceea ce pot aduce la picnic depinde de prima literă a prenumelui lor. Fiecare persoană poate aduce la picnic doar obiecte care încep cu prima literă a prenumelui său.


De exemplu: Facilitatorul (al cărui nume este Sam) va începe prin a spune. "Intru pe ușa de sticlă verde și aduc Sandvișuri, dar nu aduc pepene verde. Tu ce aduci, Larry?" Larry ar putea răspunde spunând că voi aduce salata de cartofi, dar nu voi aduce sucul. Caz în care facilitatorul spune: Îmi pare rău Larry, nu poți aduce salata de cartofi, dar Sally, ai putea aduce salata de cartofi. Continuați să faceți acest lucru până când toată lumea înțelege regula.


Variante: Dacă toată lumea prinde repede regula, facilitatorul poate crea reguli mai dificile. Sugestiile sunt: Participanții pot aduce numai obiecte care au un anumit număr de litere, (de exemplu, 3 litere, suc, măr etc.), participanții pot aduce numai obiecte care încep cu prima literă a numelui lor de familie etc. Pentru a crea o atmosferă de picnic, facilitatorul poate organiza acest exercițiu lângă ușa sălii, unde participanții o pot folosi ca pe o ușă de sticlă verde imaginară.

Obiective:

Grupul va deveni mai unit.

Materiale/Echipamente necesare:

Nu este nevoie de materiale, dar atunci când se joacă cu participanți mai tineri, o sarcină înainte de exercițiul propriu-zis poate fi ca participanții să deseneze obiectele pe care le vor alege și apoi să arate desenul lângă ușă atunci când trec prin ea.

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 10 minute
Instrucțiuni pas cu pas:

Etapele și regulile exercițiului sunt explicate în secțiunea de rezumat.

Întrebări de reflecție și evaluare:

Acest exercițiu nu necesită nicio etapă de reflecție la final.

Factori de risc posibili:

Nu au fost identificați factori de risc pentru această activitate.

Variante:

Atunci când se organizează acest exercițiu cu participanți foarte tineri, înainte de activitate, participanții pot fi rugați să deseneze obiectele pe care le aduc la picnic și să le arate desenul atunci când trec de ușă. Această schimbare le va oferi participanților foarte tineri ceva mai mult de a se bucura.

Etichete: