Add@Me Learning Methods (RO)


Titlu: Bețișor de heliu
Rezumat:

Rugați participanții să se așeze în două rânduri, unul în fața celuilalt. Prezentați bățul numindu-l " bețișor de heliu". Cereți fiecărui participant să țină degetul arătător al mâinii drepte întins până la înălțimea pieptului. Facilitatorul vi plasează "bățul de heliu" deasupra degetelor întinse. Participanții sunt apoi rugați să execute următoarea provocare - să coboare bățul până la sol, menținând în același timp toate degetele fiecăruia atingând bățul. În cazul în care degetele cuiva pierd contactul cu bățul, atunci activitatea începe din nou. (La început, bățul va părea că se ridică, acesta este motivul pentru care activitatea se numește Helium Stick - acest lucru se datorează pur și simplu presiunii în sus a degetelor tuturor, ceea ce face ca bățul să urce în loc să coboare). În cazul în care facilitatorul are deficiențe de vedere, este recomandabilă prezența în sală a unui însoțitor cu vedere, care să ofere sprijin atunci când este necesar.

Obiective:

Spargerea gheții cu grupul / ajută grupul să se relaxeze, să se distreze și să lucreze împreună.

Materiale/Echipamente necesare:

Un băț lung / un băț de mătură sau un baston alb.

Dimensiunea grupului: Orice număr de participanți
Durată: 15 minute
Instrucțiuni pas cu pas:

Etapele și regulile exercițiului sunt explicate în secțiunea de rezumat.

Întrebări de reflecție și evaluare:

La finalul exercițiului, facilitatorul va întreba participanții ce s-a întâmplat? Cum a fost să lucrați în echipă? Cred ei că sarcina a fost îndeplinită? A fost greu? Ce ar schimba dacă exercițiul ar fi repetat?

Factori de risc posibili:

O persoană cu vedere sau o persoană cu vedere parțială ar trebui să însoțească facilitatorul cu deficiențe de vedere pentru a explica verbal ce se întâmplă în timp real cu bățul și cu întreaga sarcină. În caz contrar, ar putea exista un risc în cazul în care sarcina nu este îndeplinită bine sau dacă cineva nu mai atinge bastonul în timpul exercițiului.

Variante:

Nu este necesară nicio adaptare pentru a organiza acest exercițiu cu participanți de orice vârstă.

Etichete: