Add@Me Learning Methods (EL)



        
 
Τίτλος:
Περίληψη:
Στόχοι:
Ετικέτες:

List of Learning Methods matching with your search


Τίτλος: VIP λέσχη ταινιών
Περίληψη:

Ο συντονιστής ετοιμάζει μια πολύ γνωστή ταινία με λεκτική περιγραφή. Παρουσιάζει τη δραστηριότητα «ταινίες για άτομα με οπτική αναπηρία» και αναπαράγει την ταινία με λεκτική περιγραφή. Στο τέλος της ταινίας, ο συντονιστής ξεκινά μια ομαδική συζήτηση ανατροφοδότησης.

Ετικέτες:


Τίτλος: VIP Ομάδα Ανάγνωσης
Περίληψη:

Ο συντονιστής προετοιμάζει ένα απόσπασμα του ίδιου κειμένου σε γραφή Μπράιγ, με μεγάλα γράμματα, σε ηλεκτρονική μορφή, σε ηχητική και κανονική εκτύπωση. Εισάγει τη δραστηριότητα της ανάγνωσης  και διαβάζει τα κείμενα στο κοινό. Ο συντονιστής καλεί τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν το κείμενο μέσω κανονικών εκτυπώσεων. Στο τέλος κάθε ανάγνωσης, ξεκινά μια ομαδική συζήτηση ανατροφοδότησης.

Ετικέτες:


Τίτλος: Ακούστε και κατασκευάστε
Περίληψη: Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες των 5. Ένας από αυτούς έχει δεμένα τα μάτια και πρέπει να χρησιμοποιήσει τα τουβλάκια για να φτιάξει κάτι υπό τις οδηγίες των συνεργατών του/της.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αλήθειες και ψέματα.
Περίληψη: Ο συντονιστής θα συγκεντρώσει όλους τους συμμετέχοντες και θα τους ζητήσει να σχηματίσουν έναν κύκλο. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να σκεφτεί 3 αλήθειες και 1 ψέμα για τον εαυτό του. Ο συντονιστής θα δώσει απλώς τον λόγο σε κάθε συμμετέχοντα να πει αυτά τα 4 πράγματα για τον εαυτό του και να κάνει μια συζήτηση για να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες το ψέμα.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αλυσίδα ονομάτων
Περίληψη: Ο συντονιστής θα ζητήσει από τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν έναν κύκλο. Κάθε συμμετέχων θα πει το όνομά του και τα βασικά χαρακτηριστικά του πριν προχωρήσει στον επόμενο συμμετέχοντα. Μετά από αυτό, κάθε συμμετέχων θα λέγει εκ περιτροπής το όνομα κάθε μέλους της ομάδας. Μπορείτε να πηγαίνετε όλο και πιο γρήγορα ή να αλλάζετε κατεύθυνση από καιρό σε καιρό για να το κάνετε διαφορετικά.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αναγνωρίζοντας διαφορετικές γεύσεις
Περίληψη: Αυτή η πολύ απλή δραστηριότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν το γούστο τους και να το προσέξουν χωρίς να επηρεάζονται από την όρασή τους.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αναγνώριση 2D αντικειμένων και αντιστοίχιση με το 3D αντίστοιχο τους
Περίληψη: Αυτή η πολύ απλή δραστηριότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν την αίσθηση της αφής και να την προσέχουν χωρίς να επηρεάζονται από την όρασή τους. Αυτή η δραστηριότητα αφορά στην ικανότητα αναγνώρισης, διαφοροποίησης και αντιστοίχισης δισδιάστατων και τρισδιάστατων αντικειμένων  αναγνωρίζοντάς τα με τα χέρια.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αναγνώριση αντικειμένων
Περίληψη: Αυτή η πολύ απλή δραστηριότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν την αίσθηση της αφής και να την προσέχουν χωρίς να επηρεάζονται από την όρασή τους.
Ετικέτες:


Τίτλος: Αναγνώριση διαφορετικών μυρωδιών
Περίληψη: Αυτή η πολύ απλή δραστηριότητα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να χρησιμοποιούν την όσφρηση τους και να την προσέχουν χωρίς να επηρεάζονται από την όρασή τους.
Ετικέτες:


Τίτλος: Ανακάτεμα δωματίου
Περίληψη:

Αυτή η άσκηση συνήθως οργανώνεται ως η πρώτη δραστηριότητα οικοδόμησης της ομάδας (αφού γνωριστούν, αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του προγράμματος και μοιράζονται τα κίνητρα, τη συνεισφορά και τις προσδοκίες τους).

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν το διάλειμμά τους έξω από την αίθουσα που θα γίνουν οι δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο συντονιστής αλλάζει τη σειρά των αντικειμένων στην αίθουσα εργασίας. Οι αλλαγές πρέπει να είναι οπτικές (τα τραπέζια, οι καρέκλες, τα μικρά προσωπικά πράγματα όπως πορτοφόλια, σημειωματάρια, στυλό, ποτήρια κ.λπ.) 

Ο συντονιστής καλεί τους συμμετέχοντες να επιλέξουν 2 ή 3 άτομα για να έρθουν στην αίθουσα και να δουν το νέο περιβάλλον. Η ομάδα έχει 30 δευτερόλεπτα για να απομνημονεύσει πού βρίσκονται όλα τα αντικείμενα. Επιστρέφουν στην ομάδα και κάνουν ένα σχέδιο για το πώς θα επαναφέρουν τα πάντα εκεί που ήταν πριν. Έχουν μόνο 10 λεπτά για να κάνουν το σχέδιο. 

Αφού αποφασιστεί το σχέδιο, όλοι επιστρέφουν στο δωμάτιο και τακτοποιούν τα πράγματα όπως ήταν αρχικά. Σε περίπτωση που ο συντονιστής είναι άτομο με οπτική αναπηρία, μπορεί να χρειαστεί τη βοήθεια ενός συνοδού (μπορεί να είναι και ένας από τους συμμετέχοντες), για να βοηθήσει τον διαμεσολαβητή να στήσει την αίθουσα και να αλλάξει τη θέση των πραγμάτων.

Ετικέτες: